Izvještaj o radu, jesenska sezona 2019. godine

            Jesenski dio natjecanja u III. HŠL Istok, C-skupina, završen je prošlog vikenda, gdje smo u zadnjem kolu odigrali neriješeno 3:3, protiv favorita ŠK Virovitica. Iako smo gubili 3:0, pobjedama Bedića, Rađenovića i Macarola, uspjeli smo se othrvati i otkinuti bod osvajaču ovogodišnje titule prvaka III. HŠL Istok, C-skupina i dogodine drugoligaša.

            Tako smo ove godine osvojili 6. mjesto sa 8 meč bodova, od 10 ekipa. Nastavljajući i u jesenskom dijelu svojim dobrim igrama, iznenađujuće najbolji igrač kluba ove sezone postaje Frajfogel Tomislav sa osvojenih 69% bodova, odnosno 5,5/8!

            Još jednom vrijedi istaknuti uspješno sudjelovanje naših kadeta na 2. kadetskoj ligi Slavonije i Baranje, gdje osvajaju 10. mjesto sa 9 meč bodova od 21 ekipe.

            I ove godine sudjelovali smo na županijskim turnirima u Jasenovcu, Novskoj, Novoj Gradišci, Garešnici, Pleternici, Slatini itd. Uspješno smo organizirali tradicionalne turnire povodom dana Grada Pakraca – “Josipovo” i povodom dana Grada Lipika – “A. Jurković”.

            U suradnji sa Sportskom zajednicom grada Pakraca, članovi kluba su napravili šahovsku ploču za igranje šaha na otvorenom u okviru sportskih terena grada Pakraca. Završetak radova kada vrijeme dozvoli (bojanje notacije, okvir za figure).

            Značajna vijest za našu sredinu i klub je preuzimanje vodstva Županijskog šahovskog saveza Požeško-slavonske županije, gdje je naš član upravnog odbora Boris Risek postao predsjednikom Saveza.

                                                                                                          Upravni Odbor

KADETSKA LIGA SLAVONIJE I BARANJE

USPJEŠAN NASTUP KADETA ŠK „PAKRAC-LIPIK“ NA II. KADETSKOJ LIGI SLAVONIJE I BARANJE

Ove godine naši kadeti nastupili su ekipno u II. kadetskoj ligi ŠZŽI koja se održavala u Grabarju. Na natjecanju je nastupilo 21 kadetska ekipa s područja 5 slavonskih županija, a igralo se po švicarskom sustavu u 9 kola, na 4 ploče, tri kola svake subote.

Sastav kadeta: Bedić Marin, Lucić Adrijan, Švajghart Jakov, Malogorski Tomislav, Malogorski Antonio, Radman Nikolina, Radman Patricia, Banović Lorena.

Opširnije...KADETSKA LIGA SLAVONIJE I BARANJE

Božićni turnir

 I ove godine šahovski klub “Pakrac-Lipik” održao je Božićni turnir u prostorijama kluba; bio je to drugi po redu (nadamo se i tradicionalni). Igrao se švicarac od 7 kola, po 10 minuta fiksnog vremena. Sudac (i igrač) je Boris Risek, tehnički dio odradila je Marczak Ewa.

 

 

Opširnije:Božićni turnir

7. memorijalni turnir Pavle Matošević

Na 7. memorijalnom turniru Pavle Matošević u Novoj Gradišci organizatora ŠK “Strmac” od igrača ŠK “Pakrac-Lipik” najbolje plasirani je bio Macarol Alojz na 12. mjestu sa 5 osvojenih bodova.

Igrao se švicarac, 9 kola, po 10 minuta fiksnog vremena.

Od naših igrača slijedeći je bio Pepić Asim na 13. mjestu sa također 5 osvojenih bodova, Bedić Toni na 17. mjestu sa 4.5 bodova, Ivanić Zlatko na 18. mjestu sa 4.5 bodova ….. itd.