Izvještaj o radu, proljetna sezona 2018

ŠK “Pakrac-Lipik” Izvještaj o radu, proljetna sezona 2018

ŠK “Pakrac-Lipik” je u 2018. godini registrirao pri Hrvatskom Šahovskom Savezu 13 igraća koji su tijekom proljetne sezone odigrali 5 kola u 3. HŠL ISTOK, C-skupina.  Sezona nije započela prema očekivanju jer smo zauzeli predposljednje - 9. mjesto, i stoga klub ima mnogo prostora za poboljšanje.  Za jesensku sezonu klub namjerava pojačati ekipu povratkom jednog bivšeg člana, majstorskog kandidata - STEVE RAĐENOVIĆA -, s čijim dolaskom klub očekuje bolje plasirano mjesto u 3. ligi. 

Na turniru u Jasenovcu povodom proslave obljetnice ‘Bljesak’, nas igrač, Alojz Macarol, osvojio je 2. mjesto i tako obogatio kolekciju medalja kluba.

Klub je također bio aktivan u sudjelovanju gradskih manifestacija.  Organizirali smo jedan šahovski turnir za Dan Grada Pakraca (Josipovo, 17. 03. 2018) i sudjelovali smo na natjecanju kuhanja čobanca u Jasenovcu za 23. obljetnicu operacije “Bljesak”.

U veljači 2018. godine dva člana kluba, Milan Tomašević i Boris Risek, pohađali su tečaj i položili ispit za klupske suce.  Boris Risek je već dva puta sudio i svoju naknadu donirao matičnom klubu, s čime je klub uštedio 340 kn.  U prošlih mjesec dana došlo je i do jedne izmjene u Upravnom Odboru, gdje je slobodno mjesto tajnika ispunio Tomislav Frajfogel. 

Klub stoji povoljno s financijske strane.  Predviđena i odobrena sredstva od grada Pakraca i Lipika djelomično su isplaćena, a jedan dio sredstava bio je upotrebljen za nadogradnju elektronskog računala. 

Klub se priprema za jesensku sezonu, a ljetnu pauzu ispuniti će odlazeći na memorijalne turnire.

Jedan od zahtjevnijih izazova biti će organizirati ekipni turnir povodom 15. obljetnice šahovskog kluba “Pakrac-Lipik”. 

Upravni Odbor.