ŠK “Pakrac-Lipik” - Izvještaj o radu, jesenska sezona 2018. godine

          Za jesenski dio sezone pojačali smo ekipu sa dva igrača, majstorski kandidat Stevo Rađenović i drugokategornik Josip Krimer, oba bivši igrači kluba.  Pojačanje ekipe odrazilo se na konačnom uspjehu gdje smo osvojili 6. mjesto u 3. HŠL Istok, C skupina (sa 8 meč bodova, od 10 ekipa). 

          Tako pojačani nismo izgubili susret u jesenskom dijelu lige iako smo igrali sa jačim klubovima. Tu treba izdvojiti osvojenih 100% bodova majstorskog kandidata Kuzmanović Nenada, sa sve 4 pobjede koje je odigrao i drugokategornika Macarol Alojza na prvoj ploči, sa samo jednom izgubljenom partijom tijekom cijele lige.

          Elan i entuzijazam kluba odrazio se također odlazeći na vikend i memorijalne turnire za vrijeme ljetne pauze.  ŠK “Pakrac-Lipik” sudjelovao je na turnirima u Gornjim Bogićevcima, Hrastovcu, Pleternici, Novskoj i Garešnici. Od posebnog značenja za klub bilo je uspješno organiziranje 16. Memorijalnog turnira “Andrija Jurković”, koji je bio održan u Lipiku povodom dana grada. Turnir je bio dobro posjećen, sa jakim igračima koji su došli iz više gradova i županija.  Prva tri mjesta osvojili su Ognjen Matko (FM, ŠK “Garešnica- Mount Trade”), Mile Maras (NM, ŠK “Vina Markota”) i Sten Boban (MK, ŠK “Strmac”).

          Nekoliko članova našeg kluba učestvovali su i na društvenim manifestacijama promovirajući šah kao integralni dio naše povijesne kulture i kreativnosti.  Nije bilo iznenađujuće da su se dokazali kao izvrsni kuhari za čobanac, paprikaš, gulaš i grah.  Bili su nagrađivani u Jasenovcu za obilježavanje vojnoredarstvene operacije “Bljesak”, kuhanjem fišpaprikaša za dan grada Lipika, kao i za sudjelovanje na Grahfestu u Pakracu.  Naš kapetan ekipe, Alojz Macarol, dokazao se kao stručnjak za kuhanje slavonskih delicija,  uz nešto manju pomoć ostalih članova kluba.

          Naš klub konačno je ušao i u digitalno doba izgradnjom web stranice (skpakrac-lipik.hr) i uporabe društvene mreže Facebook.  Stoga se očekuje da će komunikacija sa javnošću, kao i sa ostalim klubovima biti učinkovitija, detaljnija i brža. 

          Upravni odbor stupio je u kontakt sa upravnim odborom ŠK “Požega” i održao prvi radni sastanak u Požegi sa namjerom obnove i ponovnog početka rada Županijskog šahovskog saveza.  Sportski direktor ŠK “Požega”, gospodin Nenad Vlašić, izrazio je želju i podršku za rad i nove aktivnosti Saveza.

          U suradnji sa Sportskom zajednicom grada Pakraca, klub je započeo sa izgradnjom šahovske ploče za igranje šaha na otvorenom u okviru sportskih terena grada Pakraca.  I ovom prilikom Upravni Odbor se želi zahvaliti na dobroj suradnji tajniku Sportske zajednice, g. Denisu Reloti, kao i gradovima Pakracu i Lipiku za financijsku podršku kluba. 

 

                                                                                                  Upravni Odbor